DirectX 12 Desteğiyle Çıkan İlk Oyun: Ashes of the Singularity

Ömür Gencer


      Windows 10 ile birlikte gelen DirectX 12, oyunların grafikleri için daha fazla potansiyel sunarken daha hızlı ve etkili bir deneyim sunuyor. Stardock'un geliştirdiği yeni yapım Ashes of the Singularity, DirectX 12 desteğiyle çıkış yapan ilk oyun oluyor.
 
      Ashes of the Singularity, DirectX 12'nin gücünden faydalansa da Nvidia, yaptığı açıklamada oyunun DirectX 12'nin gücünü tam anlamıyla gösteren bir örnek olmadığını dile getirdi. Oyunun yapımcıları da Ashes of the Singularity'nin beta öncesi süreçte olduğunu, oyunun yüksek donanımlar istediğini ve sadece teknik bakımdan deneyimli oyuncuların bu yapımı deneyim etmesi gerektiğini belirtiyor.
 
      Oxide Games'in Nitrous oyun motorunu kullanan yapım uzak gelecekte geçiyor. Oyunda insan ırkını evrenden silmeye çalışan Haalee adında bir yapay zekaya karşı savaş veriyoruz. Bu bilim kurgu RTS'sinde tek kişilik modun yanında oyunda çok oyunculu modlar da yer alıyor. 

       Ashes of the Singularity'nin Steam sayfasına buradan ulaşabilir ve erken erişimdeki yapımı 60 TL'ye satın alabilirsiniz.