Sony: "Daha Yüksek Performanslı PS4 Modeli Çıkarabiliriz"

Samet Konuksal


    Yeni nesil konsolların performansları çıkış gününden beri tartışılır durumda. Konsollar bazı oyunları 1080p 60 fps standardında çalıştıramazken yetkililer de konuyla ilgili farklı düşüncelere sahip. SCE'in başkanı Masayasu Ito, yaptığı açıklamalarla beraber daha güçlü bir PlayStation 4 modelinden söz etti.
 
    Japon oyun sitesi 4Gamer'a konuşan Ito, PlayStation 4'e performans artışının yeni konsol modelleriyle beraber gelebileceğini söyledi. Firmanın bu konuya sıcak baktığını belirten Ito verdiği örnekle beraber PS4'ün hem 'standart performans' sunan modelinin, hem de 'yüksek performans' sunan modelinin aynı dönemde satışta olabileceğinden söz etti. 
 
    PlayStation VR'ın da çıkacağını göz önünde bulundurursak böyle bir durum epey olası görünüyor. Zira Sony, PlayStation VR'de 1080p çözünürlük desteğiyle beraber oyunculara 100 derecelik bakış alanı sunmayı planlıyor. Sanal gerçeklik tabanlı oyunların normallerine göre daha yüksek donanımlara ihtiyaç duyduğu ise bir gerçek.

    PlayStation Vita konusunda ise daha önce gelen açıklamalardan farklı bir şey söylemeyen Masayasu Ito, kendilerinin sadece üçüncü parti yapımcılara gerekli desteği sunduğunu, Sony'nin Vita için herhangi bir oyun geliştirmediğini dile getirdi.