EA, GTA, Assassin's Creed ya da Batman Tarzı Oyunlar Yapmak İstiyor

Samet Konuksal

Açık dünya ve EA deyince akıllar birden Saboteur'a gitti.


    Oyun sektörünün en önemli firmalarından Electronic Arts yeni nesil konsollar için büyük çaplı projelerini sürdürürken, firmadaki hedeflerden birisi yeni röportajla beraber ortaya çıktı. Firmanın birden fazla yeni IP üzerinde çalıştığını belirten yetkili isim Patrick Soderlund, aksiyon ve açık dünyanın bir araya geldiği oyun geliştirmek istediklerini söyledi.
 
    Yaptığı açıklamalarda Soderlund, "Sektöre baktığımızda en çok payın Aksiyon oyunlarında olduğunu görüyoruz. Bizim ise bu tarzda çok fazla çıkmış projemiz yok. EA, Assassin's Creed, Batman ya da GTA gibi büyük dünyalara sahip aksiyon oyunlarıyla bilinmiyor. Bu yüzden stratejimizi bu yöne çevirmiş durumdayız. Oyuncuların bizden fazla görmediği tarzda oyunlar sunmak istiyoruz." sözlerini söyledi.
 
    Bu piyasadaki rekabetle ilgili de Soderlund, "GTA'ya rakip olacağız ve 50 milyon satış yapacağız demiyorum ama tabii ki böyle bir şey yapmayı isteriz! Bizim şimdiki amacımız AAA kalitesinde büyük bütçeli bir proje geliştirmek. Bunu yapmak için doğru insanlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum." eklemelerini yaptı.