Microsoft: "Neslin Başında Çoğu Xbox Müşterisinin Güvenini Kaybettik"

Samet Konuksal


    Microsoft'un Xbox kanadının patronu Phil Spencer, PlayStation 4 ile Xbox One rekabetiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. PS4'ün şimdilik büyük bir üstünlüğünün bulunduğunu belirten Phil Spencer, itiraf niteliğinde sözler söyledi.
 
    Yaptığı açıklamalarda Spencer Xbox One'ın PS4'ü geçebileceğiyle ilgili soruya, "Ben de bilmiyorum. Konsolların ömrüne bağlı olarak değişebilir. Sony'nin büyük bir üstünlüğü ve güzel bir ürünü var. Fakat bizim de güzel içeriklerimiz ve çıkış takvimimiz bulunuyor." sözlerini söyledi.
 
    Nesil başında yapılan hatalarla ilgili konuşan Phil Spencer, "Microsoft olarak neslin başında çoğu Xbox müşterisinin güvenini kaybettik. Sürekli internete bağlı kalma zorunluluğu, ikinci el oyun yasağı ve diğer kötü özellikler karar verme aşamasında çok etkili oldu. Kendimiz için mi konsol üretiyorduk yoksa oyuncular için mi? Bu soru insanların aklına geldiğinde sahip olduğumuz kötü özellikler, iyi özellikleri bastırdı." açıklamalarını yaptı.
 
    Microsoft'un o dönemdeki Xbox patronu Don Mattrick, Xbox One ile ilgili aldığı oldukça kötü kararların ardından nesil ortasında firmadan ayrılmak zorunda kalmıştı. Daha sonrasında ise Xbox'ın oyunlardan sorumlu ismi Phil Spencer firmanın başına geçerek konsoldan tamamen sorumlu isim haline geldi.