Scalebound'un Tasarım Aşaması 2006'da Başlamış

Ömür Gencer


       Platinum Games'in Xbox One için geliştirdiği Scalebound, geçtiğimiz sene duyurulmuştu. Bu sene içinde hakkında yeni bilgiler ve oynanış görüntüsü aldığımız yapımın tasarım süreci hakkında yeni bilgiler paylaşıldı.
 
       Belirtilene göre Scalebound, şu anki halini almadan önce 2 adet prototip aşamasındaymış. Bu prototiplerden birisi ilk Bayonetta oyunu kadar eskiymiş. Yapımcı ekip bu prototiplerden birisini şu sözlerle açıklıyor: "Oyun geliştirilmeye ilk başlandığında oyun Wii için düşünülmüştü. Wii Remote'u dinozorlara komut vermek için kullanıyorduk. Dinozorların kontrolü elimizdeydi. İstediğimiz şeyin komutunu verebiliyorduk ve güzel şeyler yapabiliyorlardı. Sonra Bayonetta'yı bitirdikten sonra prototipe başladık. Yaptığım ilk değişiklik dinozorları ejderhalar ile değiştirmek oldu.  Dinozorları ejderhalarla değiştirdik ama oyunun ana karakteri, Scalebound bağlamında, bugünkü ana karakter Drew'dan bile daha güçsüzdü. Ana karakter ejderhalarla takılan küçük bir kızdı."
 
       Kamiya bu noktadan sonra ana karakterin de aksiyona katılmasını istediğini ve böylece ana karaktere bir kılıç verdiğini dile getiriyor. Bugün gördüğümüz Scalebound 2016'nın sonlarına doğru Xbox One için çıkış yapacak. Oyunun Gamescom'da yayınlanan oynanış videosunu Türkçe altyazılı olarak aşağıdan izleyebilirsiniz.