PES 2016'nın İlk İncelemeleri Oldukça Umut Verici!

Samet Konuksal


    Birkaç seneden beri değişiklikleri seriye tam olarak oturtamayan Konami, PES 2016 ile beraber gerçekten beklenen geri dönüşü yapmayı hedefliyor. Bu hafta içerisinde çıkacak olan PES 2016 için gelen ilk incelemeler, geri dönüş adına oldukça umut verici.
 
    Önemli otoritelerden Gamestop'un incelemesine baktığımızda PES 2016 adına "PlayStation 2 döneminden beri çıkan en iyi Pro Evolution Soccer oyunu." yakıştırılmasının yapıldığını görüyoruz. 10 üzerinden 9 puan alan yapım için yeni fizik motorunun devrim yaptığı, yapay zekanın üst düzeyde olduğu, animasyon ve kontrollerin harika akıcılıkta olduğu belirtiliyor. Öte yandan oyunun arayüzünde sıkıntıların olduğu ve hakem yapay zekasında bazı sorunların bulunduğu eklenmiş.
 
    Bir diğer önemli sitelerden GamesRadar da oyun için yine 9 puanı layık görürken, "Konami, EA'ın FIFA 12'den beri yapmaya çalıştığı şeyi sadece bir sene içerisinde yaptı." yorumu atılmış. Oyundaki Master League moduna yapılan iyileştirmelerin ganimet olduğunu belirten site, PES 2016'nın harika bir oynanış sunduğunu ekliyor.
 
    İncelemesine puanlama yapmayan VideoGamer ise belki de PES - FIFA rekabetini kızıştıracak yorumunu şöyle yapıyor; "Sorulması gereken soru artık PES'in FIFA'yı yakalayabileceği değil. Çünkü iş tam tersine döndü ve bu sorunun cevap kazanması yıllar alabilir." 
 
    Ne dersiniz, bu sene o sene mi? Daha fazla inceleme için beklemek durumundayız ancak şimdilik gelen notlar şöyle;
 
Gamespot - 9
GamesRadar - 9
IGN İspanya - 8.5