Harika Bir Co-op Örneği Olan Lovers in a Dangerous Spacetime Eylül'de Geliyor

Ömür Gencer


       Duyurusuyla co-op tutkunlarının ilgisini çekmeyi başaran Lovers in a Dangerous Spacetime uzun bir süredir geliştirilme aşamasındaydı. Yapımcı ekip yepyeni bir oynanış videosuyla hem oyunun son halini gözler önüne serdi hem de oyunun çıkış tarihini duyurdu.
 
        Açıklanana göre Lovers in a Dangerous Spacetime, 9 Eylül'de PC ve Xbox One oyuncularıyla buluşacak. Çıkış tarihini paylaştığımıza göre birazda oyun hakkında bilgi verelim: Tamamen co-op odaklı bu yapımda iki farklı oyuncu yuvarlak bir uzay gemisinin içinde maceraya çıkıyor. Oyundaki amacımız bu gemiyi komuta ederek tehlikelere karşı mücadele vermek ve farklı yerlerdeki mürettebatımızı tekrar toparlamak. Tabii ki bu gemiyi komuta etmek sandığınızdan daha zor.
   
       Lovers in a Dangerous Spacetime'ın kendini diğer oyunlardan ayıran en büyük özelliği bu noktada ortaya çıkıyor. Gemiyi komuta etmek için geminin içinde farklı yerlere gitmeniz gerek. Örneğin gemiyi hareket ettirmek için geminin tam ortasındaki dümende bulunmalısınız. Bu sırada ikinci oyuncu geminin silahlarını veya savunma sistemlerini kontrol ederek düşmanlara karşı mücadele vermeye çalışıyor. Tabii ki bu durum her zaman böyle olmuyor. Aynı anda hem savunma sistemini açıp hem de geminin silahlarını kullanmanız gerekecek durumlarla karşılaşacaksınız.
     
       Geliştirici ekip Asteroid Base'in ortaklarından Jamie Tucker oyun hakkında şu sözlere yer veriyor: "Lovers in a Dangerous Spacetime ile iki oyuncunun da aksiyona sürekli dahil olduğu gerçek bir co-op deneyimi sunma amacımız vardı. Oyunun son sürat aksiyonu ve geminin farklı komuta alanları arasında telaşlı bir şekilde gidip gelme, sadece eğlenceli bir atmosfer yaratmakla kalmıyor aynı zamanda oyuncuların meşgul kalması için hiçbir zaman diğer oyuncuyu beklemek zorunda bırakmıyor. Bununla birlikte oyuncular hala verimli bir şekilde iletişim içinde olmalı ya da aşıkları küle döndürme olasılığını göze almalı."
 
       Son olarak oyunun yapay zekayla birlikte tek kişi olarak da oynanabildiğini belirtelim. Bu durumda yapay zeka tarafından kontrol edilen evcil hayvanlar yardımınıza koşuyor. Oyunun 15 dolardan satışa çıkacağını hatırlatalım. Lovers in a Dangerous Spacetime için yayınlanan yeni tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.