The Witcher 3'ün Dil Dosyalarında Türkçe Dil Seçeneği Göründü!

Samet Konuksal


    Türkçe dil desteği aslında The Witcher serisinin yabancı olduğu bir seçenek değil. The Witcher 2'de resmi dil desteğine sahip olan serinin üçüncü oyunu çıkmadan önce de bazı durumlar yaşanmıştı. Önce tercümeyi yapan ekip imza toplamaya başlamış, daha sonra da CD Projekt ekibi gösterilen ilgiyi yetersiz bularak durumdan vazgeçmişti.
 
    Bugün mail kutumuza düşen bir maille beraber The Witcher 3'ün dil dosyalarında Türkçe dil seçeneğinin de bulunduğu ortaya çıktı. Kendi çapında arayüz çevirisi yapan Oğuzhan Özkan'ın gönderdiği ekran görüntüsüne aşağıdan bakabilirsiniz. Ancak şimdilik göründüğü kadarıyla oyunun dosyalarında yapılmış herhangi bir resmi çeviri söz konusu değil. 
 
    Peki şimdi gelelim asıl konuya. Bu ne anlama geliyor? CD Projekt kendi içerisinde Türkçe çevirilere başlayıp daha sonra yetersiz ilgiyi görünce vaz mı geçti? Ya da The Witcher 2'de olduğu gibi üçüncü oyuna da Türkçe dil desteği 'Enhanced Edition' gibi ikinci bir sürümle mi eklenecek dersiniz? Maalesef bu ve bunun gibi soruların hepsi şimdilik yanıtsız...
 
BSC olarak gerekli yerlere sorularımızı yönelttik. Cevap gelmesi halinde sizleri de haberdar edeceğiz.