The Witcher 3'ün Eski Yapımcılarının Yeni RPG Oyunu Ortaya Çıktı: Seven

Ömür Gencer

    
       Eski The Witcher 3: Wild Hunt yapımcılarının kurduğu Fool’s Theory, ilk oyun projesi için geçtiğimiz ay bir geri sayım başlatmıştı. Bu geri sayım sonlandı ve firmanın oyunu Seven ortaya çıktı.
 
       Belirtilene göre Seven, Thief'ten esinlenilerek geliştirilmiş üç boyutlu izometrik bir RPG oyunu. Oyunda Vetrall İmparatorluğu boyunca maceralara çıkacağız. İzometrik bir kamera açısına sahip olan yapımda yatay veya dikey olan her türlü engeli aşabileceğimiz bir parkur sistemi bulunacak.
 
     
      Seven, "kıyamet sonrası bir dünyanın ötesinde" var olan bir evrende geçecek. Oyunun çevresel tasarımının The Witcher 3: Wild Hunt yapımcılarının tarafından tasarlandığını belirtelim. Seven'ın dikkat çeken bir diğer özelliği ise oyun boyunca zorlayıcı ahlaki kararlar vermemiz gerekeceği.
 
    Seven'ın geçtiği dünya alıştığımız kıyamet sonrası dünyalarından çok farklı. Oyun, insanlığı büyük ölçüde yok eden bir felaketten yüzyıllar sonra geçiyor. Hayatta kalmayı başaran insanlar yavaş yavaş iyileşmeye başlasa da dünyanın yeni şekli ve koşulları felaket öncesi dünyanınkine hiç benzemiyor. İnsanların içinde bulunduğu yeni karanlık çağ, tarihe gömülen ileri teknolojiyle iç içe yaşamakta. Bu durum ne yazık ki hayatta kalanların işini hiç de kolaylaştırmıyor. Tek düze bir senaryo yerine seçimlerimizle şekillenecek bir öykü anlatmayı hedefleyen Seven'da karanlık çağ ve ileri teknoloji dünyası olmak üzere çift dünya karşımıza çıkacak.
 
      Unreal Engine 4 ile geliştirilmekte olan Seven PC'ye özel olarak gelecek. Şimdilik oyun için herhangi bir çıkış aralığı verilmiş değil. Oyunun resmi sitesi üzerinden yayınlanan konsept tasarımlara bakabilirsiniz.