Batman V Superman Filminde Batman'i Sinirlendiren Nedir?

Cenk Akyürek

 
     Merakla beklenen Batman v Superman filminin Comic Con'da yayınlanan videosu, birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Hatta bu tartışmalar BSC'de yayınladığımız haber yorumlarında da bayağı bir alevlendi.
 
     Tartışmanın ana konusu genelde "Superman mi yoksa Batman mi yener?" sorusu üzerineydi ki, aslında Marvel ve DC evreninde birçok sefer farklı süper kahramanlar birbiri ile karşı karşıya geliyor ve genelde bir bölümde biri üstünken, başka bir bölümde diğeri üstün gelebiliyor.
 
     Bana göre asıl soru ise, Batman ve Superman'in arasını bozanın ne olduğu. Çeşitli teoriler ortaya atıldı ve filmin yayınlanan videosu konuya biraz açıklık getirdi, ama hayranlardan birinin yakaladığı bir nokta ile, olayın temelinin sebebi daha da bir belli oldu. Superman: Man of Steel fiminden bir sahne ile Batman v Superman videosunu birleştirince, Batman'in neden bu kadar sinirli olduğunu daha iyi anlıyoruz. 
 
     Batman v Superman videosunda, Wayne binasını yıkanın ne olduğunu anlayamıyoruz. Ama alttaki videoda görüldüğü üzere, binayı yıkan, Superman ve General Zod arasındaki mücadeleymiş. Batman muhtemelen masumları korurken onlara bir o kadar da zarar veren Superman'e karşı tavır alıyor. Eh milyon dolarlık binasının yıkılması da ayrı konu tabi.
 
     Batman ve Superman'in başka bir kapışmasını izlemek isteyen varsa, Batman The Dark Knight Returns 1. Bölüm ve 2. Bölüm'ü izlemesini tavsiye ederim.