Türk Korku Oyunu Solarix, Steam'de Beğeni Kazanıyor

Alkan Adakaner

 
     Türk geliştirici Pulsetense Games tarafından hazırlanan Solarix'i denemiş miydiniz? Thief serisinden esinlenilerek geliştirilen bilim-kurgu, korku ve gizlilik öğelerinin içiçe geçtiği yapım Steam'de oyuncuların beğenisini kazanmış durumda. Steam'de 31 TL'den satışta olan oyunun BURADAN ulaşabilirsiniz. Oyun hakkında geliştiriciler açıkladığı detaylar ise şu şekilde:
 
      Solarix, Gizlilik temalı bir FPS (First Person Shooter) tarzı bilgisayar oyunudur.
Oyunda en kolay ilerleyiş stili, düşmana "fark edilmeden geçme" şeklindedir.
Olası bir saldırıda, karşınıza gelecek düşmanlar ya uzaylı virüsüne maruz kalmış insanlar ya da, uzman derecesinde, eğitimli askerlerdir.”

"Yıl 2166.
    Yıllar geçtikçe, dünyadaki hammadde kaynakları tükenmiştir. Gelişen teknolojinin de yardımıyla, insanoğlu, üzerinde yaşam olmayan gezegenlere çeşitli koloniler kurup, gezegenin hammaddelerini depolayarak Dünya'ya göndermektedir.
 
    Ancyra gezegeni de bünyesinde barındırğı sınırsız kaynaklarla Dünya'nın dikkatini çekmiş ve bu sektörün lideri konumundaki Solarix şirketi, Ancyra'ya bir koloni kurmuştur. Mükemmel plan,ilk başta inanılmaz kar ve ticari başarı getirmiştir fakat, denklemde kimsenin hesaba katmadığı bir değişken vardır... Bir mühendis.
 
    Evinden yüzlerce ışık yılı uzaktaki Ancyra gezegeninde yapayalnız. Evine, dünya'ya giden yolu bulmaya çalışıyor. Yol çok uzun, karanlık, tehlikeli. Mühendisin eve dönmesinin tek çaresi ise, çok korktuğu karanlıkla yüzleşmek. Onunla dost olmak. Tabi eğer aklını kaçırmazsa."
 
    Güncelleme: Oyunun Türkçe seslendirmeye sahip videosunu aşağıda bulabilirsiniz. Solarix Türkçe sürüm için bir seslendirme çalışması tamamlanmış; fakat yayınlanan tanıtım fragmanında gelen tepkilerden ötürü Türkçe seslendirme çalışmasından vazgeçilmiştir. Eğer uygun satış rakamlarına ulaşılabilinirse profesyonel seslendirme çalışması tekrar yapılacaktır.