Sony PS4'e Geriye Uyumluluk Özelliği Getirmeyi Düşünmüyor

Samet Konuksal


    E3 konferansında Xbox 360 oyunları için Xbox One'da geriye uyumluluk özelliğini duyuran Microsoft, böylelikle her iki neslin oyunlarının da Xbox One'da oynanmasına izin verecek. Konuyla ilgili E3'te yapılan röportajların birisinde Shuhei Yoshida'ya benzer soru yöneltildi. Yoshida, PS4'e bu özelliğin düşünülmediğini söyledi.
 
    Yaptığı açıklamalarda Shuhei Yoshida, "Geriye uyumluluk özelliğinin duyurulması ilginçti. Bu teknolojiyi yapmak zor olmalı. Şahsen bu özelliği destekleyecek olan oyunları merak ediyorum. Bizim PS4'le ilgili kararımız aynen duruyor. Bu konuya bakış açımızın değişeceğini sanmıyorum. PlayStation 4'e geriye uyumluluk özelliğini getirmeyeceğiz." sözlerine yer verdi.
 
    Polygon'un yönelttiği "Neden böyle bir şeyi istemiyorsunuz ki?" sorusuna Yoshida, "Geriye uyumluluk teknolojisini geliştirmek zor bir şey. PS4'e asla bu özelliği getirmeyeceğiz demiyorum ancak bunu yapmamız kolay olmaz. Zaten kolay bir şey olsaydı yapardık." cevabını verdi.
 
    Tabii ki PlayStation Now servisi kapsamında PlayStation 3 oyunları PS4'te stream yoluyla oynanabiliyor ama geriye uyumluluk ve oyun yayını aynı şeyler değil. Geriye uyumlulukta daha önceden Xbox 360 için satın almış olduğunuz diski Xbox One'a takıp hiçbir ekstra yüklemeye ya da ödemeye gerek kalmadan oyunu oynayabiliyorsunuz. Sony'nin sisteminde ise oyunu PS Now'da bir kez daha almanız gerekiyor ve oynarken stream teknolojisini kullanarak anlık indirmeler yapmak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla internet gücü de burada önemli bir rol oynuyor.