Oculus Rift'in Çıkış Fiyatı 200 Dolardan Daha Pahalı Olacak

Samet Konuksal


    Tüketici sürümünün çıkışı 2016'ya ertelenen Oculus Rift'in geliştirici sürümünün satış fiyatı 350 dolar olarak belirlenmişti. OculusVR ekibi henüz cihazın tam çıkışı için bir fiyat belirlememiş olsa da, uygun fiyatı seçmenin stresini yaşıyor.
 
    Konuyla ilgili konuşan yetkili isimlerden Nate Mitchell, Oculus Rift'in çıkış fiyatının 200 dolardan daha pahalı olacağını belirtti. 1000 dolarlık fiyat etiketi ihtimali sorusuna karşı ise Mitchell, gülerek yanıt verdi.
 
    Her kesim için uygun fiyat arayışında olduklarını söyleyen Nate Mitchell, "Oculus Rift'in fiyatı diğer sanal gerçekçilik cihazlarından biraz daha pahalı olacak. Bunun nedeni Oculus Rift'in daha yüksek kaliteli bir sanal gerçekçilik deneyimi sunmasından kaynaklanıyor. Oyuncuların kullanmak isteyeceği VR cihazı bu olacaktır." sözlerini söylerken, "Sanal gerçekçilik teknolojileri daha çok yeni. Yeni bir platform veya teknoloji tarzının uyanışı gibi düşünün. Bu yüzden ürün kataloğundaki çeşitlilik düşük fiyatlar da yüksek olacaktır. Ancak yine de piyasaya ne kadar rakip girerse, fiyatların da o kadar düşeceğine inanıyorum." eklemelerini yaptı.
 
    Son olarak Mitchell fiyat belirleme konusunda, "Bizim için en önemli şeylerden biri, Oculus Rift'i herkes için satın alınabilir bir konumda tutmak. Yüz milyonlarca insanın sanal gerçekçiliği denemesini istiyoruz. Bu yüzden uygun fiyat, bu ürünün en önemli noktası olacak." sözlerini paylaştı.
 
    Siz ne düşünüyorsunuz? Görünüşe göre ekip 200 dolar ile 350 dolar arasında bir fiyat biçecek. Bu deneyimi yaşamak için yaklaşık 300 dolarlık bir ödemeyi göze alır mıydınız?