Gelecek Assassin's Creed Oyunlarında Modern Zamanı Daha Sık Ziyaret Edeceğiz

Ömür Gencer

Assassin's Creed Unity'nin bazı bölümlerinde İkinci Dünya Savaşı'nı ziyaret ediyorduk.


       Ubisoft, yaptığı yeni bir açıklamayla yeni çıkacak olan Assassin's Creed oyunlarının daha fazla modern zaman bölümlerine yer vereceğini duyurdu. Assassin's Creed'in baş senaristi Darby McDevitt , Ubisoft'un Twitch yayını sırasında seride yer alan en modern zaman bölümleri hakkında konuştu.
 
       McDevitt, seride en sevdiği modern zaman bölümünün Assassin's Creed: Brotherhood'ta yer alan Monteriggioni şehri olduğunu söyledi. Belirtilene göre yapımcı ekip oyunun bu bölümünde Assassin's Creed 2'deki Monteriggioni'yi tekrar kullanmış. McDevitt, gelecek Assassin's Creed oyunlarında da eski modellerin kullanarak daha çok modern zaman bölümlerine yer vereceklerini belirtiyor.
  
       Serinin neredeyse her oyununda emeği olan McDevitt, Assassin's Creed: Unity hakkında da ilginç bir açıklamada bulundu. Senarist'in söylediğine göre aslında Assassin's Creed Unity'de modern zamanda geçen daha fazla bölümlerin yer alması düşünülüyormuş ancak bu sadece plan aşamasında kalmış.
 
      Son olarak yapımcı belli bir zaman dilimi yaratmanın çok büyük bir görev olduğunu, örneğin şehrin bir bölümünü yaratmanın pek çok geliştiricinin çalışmasına rağmen altı ay kadar bir süre aldığını söylüyor.