Atari, 80'li Yılların Efsanesi Asteroids'i Yeni Oyunuyla Beraber Diriltiyor!

Samet Konuksal


    Asteroids'i hatırlamayanınız var mı? 1979 yılında çıkan oyunu yukarıdan bakış açısıyla oynuyor ve bir uzay aracını yöneterek üzerimize doğru gelmekte olan taşlara karşı ayakta durmaya çalışıyorduk. Son yıllarda ekonomik açıdan çok da iyi gitmeyen Atari, çocukluğumuza gömülen bu seriyi diriltiyor.
 
 Hatırlamayanlara, 80'lerin Asteroids'i
 
    Atari'nin yeni duyurusunu yaptığı Asteroids: Outpost, pek de alışkın olduğumuz tarzda bir oyun değil. 35 yıllık markayı dirilten ve değiştiren yeni yapım, DayZ gibi oyunların öncülük ettiği modaya ayak uydurmuş bir tarzda karşımıza çıkıyor. Yeni Asteroids oyunu açık dünyada geçen, Sandbox öğelerinin bulunduğu bir hayatta kalma oyunu olarak tanımlanmış.
 
    Asteroids: Outpost'ta oyuncuların kendi bölgelerini inşâ edeceği belirtilmiş. Devasa bir asteroitte geçecek olan yapım, craft öğelerini de içinde bulunduracak. Oyunda bölge kapma sisteminin de olacağı belirtiliyor. Bu doğrultuda yapım, orijinal oyundan bazı öğeleri de karşımıza çıkaracak. Mesela binalarımızın üzerine doğru gelen mini asteroitlere karşı kendimizi korumak zorundayız. Yoksa bunun cezası ağır olabilir.
 
    İsminin hafızalarımızda oluşturduğu etkiyle de oldukça ilgi çekici görünen yeni yapım, Salty Games isimli yapımcı ekip tarafından geliştiriliyor. PC için geliştirilen oyun, çok yakında Steam'in erken erişim servisinde karşımıza çıkacak.