Türk Yapımcılarından Etkileyici Görünen Bir Bağımsız Oyun: No:70

Ömür Gencer


         Türk oyun geliştiricileri, atmosferiyle oyuncuları etkilemeyi başaran bağımsız bir oyun duyurdu.  Old Moustache adlı Türk oyun firmasının duyurduğu bu No:70 adlı yapım karakterimizin çocukluğunda yaşadığı korkuları aşmak için çocukluğunun geçtiği 70 numaralı eve dönmesini konu alıyor.
 
        Yapımcı firma oyunun resmi sitesinde No:70 için şunları söylüyor:
 
  No:70 oyunu, kahramanımızın çocukluk döneminde yaşadığı korku ve gizem dolu olayları konu alıyor. Oyunun kahramanı geçmişte yaşadığı korkunç deneyimleri asla unutmamıştır. Benliğinin derinliğinde sürekli bu anılar canlanıp durmaktadır. Bu yaşanılan olaylara artık son vermek için, hayatına musallat olan sır ve gölgelerdeki gizemleri çözmesi gerekmektedir. Bu nedenle çocukluğunda yaşadığı No:70 numaralı o eve gider. Bu gizemler, geçmişte kendisi ve ailesinin bilinç altında iz bırakan korkunç bir sırrı ortaya çıkartacaktır.
Kendisini ele geçiren bu karanlık, ona sunulan gizemleri ve gölgeleri takip etmesiyle son bulacak mı ?
 
      Atmosfer ve hikaye olarak korku türüne yakın olan No:70'in Unreal Engine 4 ile geliştirildiğini ve yakın bir zamanda Steam Yeşil Işık'taki yerini alacağını belirtelim. Oyun için yayınlanmış tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. No:70 hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için oyunun resmi sitesini ziyaret edebilir ve Facebook sayfasını beğenebilirsiniz.