The Witcher 3'ün İkinci Oynanabilir Karakteri Belli Oldu!

Tunahan Başol


     The Game Awards etkinliğinde sahneye çıkarak, The Witcher 3: Wild Hunt'ta ikinci bir oynanabilir karakterin bulunacağını duyuran CD Projekt, o dönem için karakterin gösterilen videoda olduğunu söylemiş ancak kesin bir duyuru yapmamıştı. Şimdi ise oyunun ikinci oynanabilir karakteri Ciri olarak duyuruldu.
 
     Yapılan açıklamada, istediğiniz zaman Geralt ile Ciri arasında geçiş yapamayacağınız, bu geçiş için senaryo ilerleyişinde belirlenmiş anlar olacak. Ayrıca bu geçiş anlarının senaryo açısından oldukça önemli olduğu söyleniyor.
 
     Antik kehanete göre kül saçlı kız olarak tanımlanan Ciri, uzun süredir kayıp olan elflerin soyundan geliyor. Geralt'a duygusal anlamda bağlı olan karakterimiz, oyunda büyük yıkım gücüne sahip olan Wild Hunt ırkı tarafından takip edilmekte. Geliştiricilerin açıklamaları şu şekilde:
 
"Ciri, sadece belli anlarda oynanabilir olacak. Onu, senaryoyu daha ilgi çekici hale getirmesi için farklı bir perspektif olarak sunacağız. Onunla çok uzun süre oynamayacaksınız, ama o oyunun girişinde çok önemli olduğundan böyle havalı bir karakterle ek bir bakış açısının oyuncular için bağlayıcı olacağını düşündük."
 
"Ciri'yi oynanış mekanikleri yüzünden değil, destekleyici anlatı aracı olarak sunuyoruz. The Witcher her zaman Geralt ile ilgiliydi ve bu değişmedi, ancak Ciri ile oynadığınız keyif veren anlar, hikayenin öbür taraftan nasıl hissettirdiğini gösterecek."