Söylenti: Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, 22 Haziran'da Çıkacak

Samet Konuksal


    Metal Gear Solid serisinin yapımcısı Hideo Kojima'yı yaptığı akıl oyunlarıyla tanıyoruz. En son vukuatında Silent Hills duyurusunu P.T.'nin sonuna saklayan Kojima, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'i de İsveçli sahte bir stüdyo olan Moby Dick Studios adıyla duyurmuştu. Dün gece The Game Awards'ta sahne alan Kojima, oyuncuların dikkatini çeken bir şey daha yapmış görünüyor.
 
    Dün gece Kojima, üzerinde sadece yazılar bulunan bir tişörtle sahneye çıktı. İsveçli bir oyuncunun dikkatini çeken bu tişört, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'in çıkış tarihini veriyor olabilir. Belirtilenlere göre İsveççe'de ilk satırda yer alan 'tijugoannan' 22, alt satırda yer alan 'den sjätte' ise 6 anlamına geliyormuş. Bunları bir araya getirirsek, Phantom Pain'in çıkışı için 22 Haziran'ı gösterebiliriz.
 
    Normalde oyun dünyası için de epey kurak geçen yaz ayları, önümüzdeki sene aynı kaderi yaşamayacak gibi görünüyor. Zira Rocksteady, Batman: Arkham Knight için resmi olarak 2 Haziran tarihini vermişti. Kojima da pastadan dilim kapmak için Haziran ayını seçebilir.