Blizzard'dan 17 Yıl Sonra Tamamen Yeni Bir Oyun: Overwatch Duyuruldu!

Samet Konuksal


    Oyun dünyasının en köklü firmalarından olmasına rağmen Blizzard'ı üç büyük evreni Warcraft, StarCraft ve Diablo ile tanıyoruz. Bu büyük markalarına yönelik Hearthstone gibi ara oyunlar çıkarsa da Blizzard, yıllar sonra tamamen yeni bir oyunla karşımıza çıkıyor. Blizzard, 17 yıl sonra bu üç markasının haricindeki yeni bir oyunu duyurdu. BlizzCon'da Overwatch tanıtıldı.
 
    Multiplayer tabanlı, takım oynanışına dayanan bir oyun olan Overwatch, Pixar filmlerinden fırlamış tarzda grafiklere sahip. İçerisinde birçok sınıfı bulunduran Overwatch, ilk izlenim olarak Team Fortress 2'nin tarzından esinlenmiş bir oyun gibi duruyor. Oyunun yönetmenliğini World of Warcraft için büyük öneme sahip Jeff Kaplan yapıyor. 
 
    Kotaku'nun edindiği bilgilere göre Overwatch, Blizzard'ın senelerdir geliştirdiği MMO-RPG projesi Project Titan'ın değiştirilmiş hâli. Zaten Project Titan haberlerini takip edenlerin bileceği üzere oyunun FPS oynanışa sahip olması ve içerisinde Reaper gibi sınıfların bulunması bekleniyordu. Blizzard'ın tamamlanamayan MMO projesi, Overwatch'a evrilmiş görünüyor.
 
    2015'te beta sürecine girecek olan Overwatch'ın sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Sunum sırasında yayınlanan sinematik ve oynanış videolarına aşağıdan bakabilirsiniz.