Portal 2, Cross Platform mu Olacak?

Ersin Kılıç


 
     E3 2010 fuarında PS3 konferansına katılarak bizleri şaşırtan Gabe Newell'in başını çektiği Valve, Portal 2'yi cross platform olarak mı çıkartacak?
 
     Gabe Newell katıldığı Sony konferansında bu katılımı ile bizleri şaşırtmış fakat asıl şaşırtmayı ise oyunun en iyi konsol sürümünün PS3 olduğunu ve PS3'te de Steamworks çalışmalarına başladıklarını açıklayarak yapmıştı. İşte bu açıklamadan sonra ise akıllarda tek bir soru belirdi ; "Peki PS3 kullanıcıları ile PC kullanıcıları oyunları ortak oynayabilecek mi?"
 
     İşte bu konu ile ilgili açıklamalar ise bugün, Valve'nin diğer yetkili ağızlarından geldi. Valve'den Eric Johnson bu durum için bir takım topladıklarını belirtirken, yapımcı Mike Dunkle ise planlarının PC ve PS3 oyuncularının beraber oynamasını sağlamak olduğunu açıkladı.
 
     Eric Johnson ayrıca Microsoft'un olumlu bir karar vermesi sonucu Steamworks'un Xbox 360 platformu içinde gelebileceğini sözlerine ekledi.
 
     Konsol ile PC oyuncularının aynı platformda oynamaları oldukça önemli bir gelişme olsa da daha önce bunun çok iyi örnekleri ile karşılaşamamıştık. PC ve Xbox 360 oyuncularını bir araya getiren Shadowrun, bir çok siteden negatif yorumlar almıştı.
 
Kaynak