Bağımsız Oyun Yapımcısı Gabe Newell'ı Öldürmekle Tehdit Etti ve Oyunu Steam'den Kaldırıldı

Tayfun Kumaş

 
    CodeAvarice'in geliştirdiği FPS oyunu Paranautical Activity'nin geliştiricisi Mike Maulbeck'in attığı Tweet'te Valve'ın kurucusu, patronu ve Steam'in başındaki isim Gabe Newell'ı ölüm ile tehdit etmesinin ardından, Valve'da oyunu Steam üzerinden kaldırdı.

    Valve oyunu kaldırdı ancak Community merkezini kapatmadı. Böylelikle oyunu önceden alan oyuncular oynamaya devam edecek ve Community yani topluluk sayfalarında da oyunla ilgili olarak sohbetlerine ve paylaşımlarına devam edecek. Ayrıca oyuna yapılan güncellemeler ise Steam üzerinden oyuna sahip olan kullanıcılara erişmesi sağlanacak ancak oyun kesinlikle Steam'e geri eklenmeyecek.
 
Bahsi geçen Tweet'e aşağıdan bakabilirsiniz.


    Tüm olan bitenin ardından Twitter'da açıklama yapan Mike Maulbeck, bir anlık sinir ile yazdığı hatasını kabul etti ancak Valve'ın masum olmadığını da dile getirdi. Çünkü yıllardır üzerinde çalıştığı Paranautical Activity, erken erişimden çıkıp tam sürümü ile piyasadaki yerini almışken, Valve bunu yeni bir "Erken Erişim" oyunu olarak göstermiş. İşte bu durum da oyunun satışını olumsuz olarak etkilemiş.

    Maulbeck, maalesef Valve ile iletişime geçmek yerine ve yapılan hatanın düzeltilmesi yerine Twitter'da öfkesini kusup, bir de Gabe Newell'ı ölümle tehdit etmesinin ardından haklıyken haksız duruma düşmüş durumda. Valve, bunun üzerine bir e-mail ile müşterilerinin sosyal medyada dahil eleştiri belirtmesine hiçbir şekilde karışmayacaklarını ancak ölüm tehditlerinin sınırı aştığını belirterek oyununu Steam'den kaldırdıklarını belirtmiş. Biliyorsunuz ki hepimiz sosyal medyayı kullanıyoruz. O yüzden yapacağımız her eleştirinin sonunu düşünmek gerekiyor.