Halo: The Master Chief Collection PC'ye Çıkacak mı?

Samet Konuksal


    Halo serisinin ilk oyunlarını PC'de görmüş olsak da, son çıkan oyunları Xbox 360'a özel olarak ağırlamıştık. Uzun süreden beri PC cephesini boşlayan Microsoft için Halo: The Master Chief Collection'dan daha iyi bir geri dönüş nedeni olamazdı herhalde. Ancak konuyla ilgili herhangi bir duyuru yok. Gelin bir de durumu 343 Industries yetkililerinden dinleyelim. 
 
    Konuyla ilgili açıklamalar yapan firmanın kıdemli yapımcılarından Dan Ayoub, "PC hakkında çok fazla soru duyuyoruz. Şu anlık oyunun Xbox One çıkışına birkaç ay kaldığı için tamamen konsola yoğunlaşmış durumdayız. Yani bütün yoğunluğumuzu Xbox One'a verdik." açıklamalarını yaptı.
 
    Devamında Ayoub, "Teknik açıdan baktığımızda Xbox One'ın mimarisiyle modern PC'lerin mimarisinin benzer noktalara sahip olduğunu görüyoruz. Bu durum kesinlikle multiplatform oyunları geliştirmeyi daha kolay hale getiriyor. Fakat biz çok daha farklı bir projeyle uğraşıyoruz. Dört büyük oyun, 100'den fazla harita, yepyeni sinematikler ve tamamen yeni bir Halo 2 Anniversary." eklemelerini yaptı.
 
    Konuyla ilgili net bir cevap vermekten kaçınan Dan Ayoub, "PC oyuncu topluluğunu seviyorum. Hayranlarınızla birlikte çok fazla şeyler yapabilme imkanına sahipsiniz. En önemlisi, geniş bir kitleye sahipsiniz. PC'ler dünyanın her yerinde var. Microsoft'la anlaşmamız gereği PC'ler işimizin bir parçası. Orada yapabilecek şeylerin sayısı neredeyse sınırsız." cümleleriyle beraber gönül aldı.