Kojima, Silent Hills Sürprizinin Bu Kadar Çabuk Çözülmesine Şaşırmış

Samet Konuksal


    Bildiğiniz gibi geçtiğimiz gün Sony'nin Gamescom konferansında P.T. ismindeki bir korku oyununu duyurulmuş, demo da aynı gün itibariyle PlayStation Store'da sunulmuştu. P.T. demosunun sonunda ise oyuncuları Silent Hill sürprizi bekliyordu. Hideo Kojima, Gamescom'da P.T. ve Silent Hill adına bazı açıklamalar yaptı.
 
    Yeni Silent Hill oyunuyla ilgili fazla yorum yapmayacağını söyleyen Hideo Kojima, videolarla veya teaser çalışmalarıyla uğraşmaktansa böyle bir sürpriz yapmayı daha uygun gördüğünü söyledi. P.T.'deki bulmacaların bu kadar çabuk çözülmesine şaşırdığını belirten Kojima, "Silent Hill'le ilgili ilk haberlerin çıkmasının bir haftayı bulacağını düşünüyorduk." cümlesini söyledi. Son olarak Silent Hill ile ilgili Kojima, "Del Toro ile birlikte, altınıza yapacağınız bir korku oyunu yapmak istiyoruz." açıklamasını yaparken, "Koleksiyoncu sürümüne ekstradan pantolon eklemeyi düşünüyoruz." diyerek işin içine biraz da espri kattı.
 
    Son olarak oyunun adının Silent Hill mi yoksa Silent Hills mi sorusuna Kojima, "Oyunun adı Silent Hills olacak. Sonunda -s takısı yani çoğul eki var. Daha fazla korku anlamına geliyor." cevabını verdi.