Güncellendi: Grand Theft Auto V 34 Milyon Dağıtıldı

Tayfun Kumaş

 
     Yayıncı Take-Two, 30 Temmuz tarihinde biten finansal yılı ilk çeyreğiyle ilgili sunduğu bilgilerde oyun satış/dağıtım rakamlarına değin bazı bilgiler paylaştı. Bunlardan en çok dikkat çekeni hiç kuşkusuz bu sonbaharda yeni nesil konsollar ve PC çıkarmasını da gerçekleştirmek üzere olan GTA V oldu. Şimdiden en çok satan oyunlardan birisi olan yapımın satış rakamıyla ilgili net bir bilgi sunulmazken dünya çapında perakendecilere 34 milyon adet dağıtıldığı açıklandı. Şayet bu rakamın tamamı satılabilirse, Nintendo'nun Mario Kart Wii'de yakalamış olduğu 35.53 milyonluk satışa bir adım daha yaklaşmış olacak.
 
Take-Two'nun açıkladığı rakamlarla birlikte NBA 2K14 7 milyon, Borderlands 2 10 milyonun üstünde, Civilization V 6 milyon ve de BioShock Infinite'in 7 milyon dağıtıldığı ortaya çıktı. Bu oyunların toplam dağıtım rakamı dahi GTA V'in dağıtım rakamına ulaşamıyor.
 
     Hatırlarsanız: Grand Theft Auto V için toplamda 256 milyon dolar harcanmış ve üç günlük satışlar ile 1 milyar dolar hasılat yapılmıştı. Grand Theft Auto V'in yeni nesil ve PC sürümü, önümüzdeki sonbaharda piyasadaki yerini alacak. Şimdiden satışlar bu durumdaysa, yeni nesil ve PC satışları ile Grand Theft Auto V tüm zamanların en çok satan oyunu olmaya devam edecek gibi görülüyor.