Portal 2'nin Yeni Modu Aperture Tag, Bu Ay İçerisinde Çıkacak

Samet Konuksal


    Yeni fikirlere ve modlamalara açık olan Valve'ın sahip olduğu oyun serilerinin çoğu da zaten mod olarak hayata başlamıştı. Valve tarafından onaylanan ve Steam'de ücretli olarak satılması uygun görülen Aperture Tag isimli Portal 2 modu da, belki ilerleyen senelerde ayrı bir oyun karşımıza çıkabilir.
 
    Portal 2'yi oynayanlar oyundaki jelleri de hatırlayacaktır. Oynanışa farklı dinamikler kazandıran bu boyalar, bulmacaları çözerken Portal silahımızın haricinde büyük rol oynuyordu. Bu jellerle birlikte daha yukarıya zıplayabiliyor veya daha hızlı hareket edebiliyorduk. Peki Portal evreninde kullandığımız silahla birlikte Portallar açmak yerine bu jelleri kullansak ne olurdu? İşte Aperture Tag isimli modda bu sorumuz cevaplanıyor. 
 
    İlginç ve heves verici bir fikir olarak görünen bu mod, Valve tarafından onay görmüştü. Yapımcı ekibin Steam üzerinden yaptığı son açıklamaya göreyse Aperture Tag, bu ay içerisinde Steam üzerinden satışa sunulacak. Modun fiyatı 6.99 dolar olacak ve ilk hafta %30'luk bir çıkış indirimi göreceğiz.
 
Modun bir videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.