Battlefield: Bad Company'yi İyi Oyun Yapan Neydi?

B.Onur Yıldız

 
     Battlefield hayranlarından bazıları uzun zamandır yeni bir Bad Company oyunu bekliyor. Bu açıdan duyurulan yeni oyunun Hardline olması onlar için bir hayal kırıklığı oldu denebilir.
 
     DICE patronu Karl-Magnus Troedsson, Eurogamer'a bazı açıklamalarda bulundu. Hardline yerine Bad Company 3 yapmaları gerektiğini söyleyen insanlar olduğunu belirten Troedsson, DICE'ın Bad Company oyunlarında beğenilen şeyin tam olarak ne olduğunu bilmediğini söyledi. 
 
     Battlefield: Bad Company, 2008'de PS3 ve Xbox 360 için çıktığında, oldukça iyi yorumlar almıştı. O dönemde "konsoldaki en iyi FPS deneyimi" olarak nitelendirilen oyun, ayrıca seride bir senaryo moduna da sahip olan ilk oyundu. 2010'da onu takip eden devam oyunu Bad Company 2 ise konsolların yanı sıra PC'ye de çıkıp yine çok olumlu yorumlar almayı başarmıştı. Ancak o zamandan beri Bad Company serisiyle ilgili yeni oyun duyurulmadı, DICE Battlefield 3, 4 ve şimdi de Hardline ile ilgilenmekte. 
 
     Troedsson şunları belirtti: "Bazı oyuncular kontrolleri daha hızlı bulduğunu söylüyor. Kimisi de senaryo modundaki karakterleri ve mizahı sevdiğini belirtiyor. O halde biz de düşünüyoruz; eğer bir devam oyunu yapacaksak tam olarak neler yapmalıyız? Serinin hayranları yaptığımız en iyi multiplayer modunun Bad Company 2'de olduğunu söylüyorlar ancak bunun nedenini tam olarak açıklayamıyorlar. Bu bizim için de oldukça zor oluyor. Onun gibisini bir daha yapabilir miyiz? Elbette. Bizim de kendimize göre teorilerimiz var."
 
      Peki DICE yeni bir Bad Company oyunu yapacak mı? EA patronu Andrew Wilson birkaç gün önce yeni çıkacak oyunun şimdiden Battlefield 4 olarak tahmin edilmemesi gerektiğini belirtmişti. Bu belki ihtimalleri biraz güçlendirir. Troedsson ise bu soruya "bekleyin ve görün" yanıtını veriyor.