Dünyanın En Büyük Oyun Koleksiyonu Açık Artırmada

B.Onur Yıldız

 
     Dünyanın en büyük oyun koleksiyonu ve bu dalda bir de Guiness rekorunun sahibi olan Michael Thommason, koleksiyonunu açık artırmayla satıyor. Rekoru kırdığında 10,607 oyunu olan Thommason'un geçtiğimiz Kasım ayında ulaştığı rakam 12,000 idi. 
 
     GameGavel üzerinden açılan açık artırmayı kazanan kişi bu büyük koleksiyonun yanı sıra Guiness rekorunu da devralmış olacak. 
 
     Thommason koleksiyonunu 30 yılı aşkın bir süre içerisinde toplayabilmiş. Şimdiye kadar yedi bağımsız oyun mağazası işletmiş olan Thommason, tabi ki bu unvanı sayesinde oyunların en iyi kopyalarını edinebilmiş. Eurogamer'a konuşan Michael Thommason, gelen oyunların en iyi kopyalarını alabilmek için bütün envanteri aradığını söyledi. 1998 yılında da evlenebilmek için Sega Master System ve TurboGrafx-16 koleksiyonunu tamamen satmış. Bu sefer de ailesi için satmak zorunda kaldığını söyleyen Thommason, bu hobisinden vazgeçmediğini, devam edeceğini ve daha önce de koleksiyonunu satmış olmasına rağmen yine de Guiness'in dikkatini çekebildiğini de sözlerine ekliyor. Rekoru tekrar kırabileceğine inanan Thommason'un açık artırması 15 Haziran'a kadar devam edecek.