Call of Duty'nin Yaratıcılarından Yeni Oyun

Alkan Adakaner

 
 
     Activision'a bağlı Infinity Ward'ün eski patronları Vince Zampella ve Jason West, Electronic Arts ile anlaşarak Respawn Entertainment'i kurdular. Bu firma tamamen EA bünyesinde çalışacak.

     FPS konusunda oldukça deneyimli olan bu ikilinin gelecekteki projelerine yönelik bir açıklama EA Games patronu Frank Gibeau'den geldi. Respawn Entertainment'in yeni bir Medal of Honor veya Battlefield yapmayacağını söyleyen Gibeau, stüdyonun tamamen yeni bir isim üzerinde çalışacağını söyledi.


     EA başkanı aynı zamanda Respawn Entertainment'ten inanılmaz bir oyun beklediklerini de sözlerine ekledi. Vince Zampella ise stüdyolarının henüz ne tür bir oyun yapacaklarına karar vermediğini söylese de bu oyunun FPS olacağını tahmin etmek zor değil.

     Electronic Arts kendisine bağlı stüdyoların geliştirdiği Medal of Honor ve Battlefield serileri ile birlikte Crysis 2'nin de dağıtımcısı konumunda bulunuyor. Respawn Entertainment'in oyunu ile birlikte ünlü yayıncı son dönemlerin popüler oyun türü FPS konusunda çok güçlü bir duruma gelecek.
 
kaynak