Resident Evil + Metal Gear = ?

Alkan Adakaner

   
  
     Şu sıralar Platinum Games ile birlikte Vanquish'i geliştiren Resident Evil'ın yaratıcısı Shinji Mikami'nin yeni projesi ile ilgili bazı sorular yavaş yavaş yanıtlanıyor.
 
     Mikami'nin projesinin mikami-project.com 'da devam eden gerisayım sonrası Hideo Kojima göründü. Ayrıca No More Heroes'un yapımcısı Suda 51 de sitede görülüyor.
 
    Bundan Shinji Mikami, Hideo Kojima ve Goichi Suda'nın (Suda 51) ortak bir oyun üzerinde çalıştığından başka bir anlam çıkarılamaz diye düşünüyorum. Daha önce de bu üçlü ortak konferanslar da düzenlemişlerdi. Aşağıdaki resimde 2007 yılında düzenlenen konferans ile ilgili duyuruyu görebilirsiniz.
 
     Yeni projenin sitesinde bir de Harakiri oyunu bulunuyor. Bu flash oyunuyla "Resident Evil 4, Gamecube'den başka konsola çıkarsa kafamı keserim" diyen Shinji Mikami o günlere gönderme yapıyor. Capcom, Resident Evil 4'ü Gamecube dışında diğer platformlara da çıkarınca Shinji Mikami ve Capcom arasındaki bütün bağlar yavaş yavaş kopmuştu.
 
    Bu üçlünün zombili bir oyun üzerinde çalıştığını düşünüyorum. Shinji Mikami de hayranlarının bu yönde büyük bir isteğinin olduğunu biliyor. Kojima ve Suda 51'in de projede bulunması ile birlikte ortaya muhteşem bir iş çıkabilir.
 
    Sitede yer alan "Proje 99 gün içinde tamamlanmış olacak" sözünden ise "basına açıklanması için bu kadar süre var" anlamı çıkarmak mümkün.
 
                                          2007 Yılında Düzenlenen Konferans'ın İlanı