Twitch Plays Pokemon'da 8 Rozet, 13 Günde Toplandı

Samet Konuksal


    Eğer Twitch TV'nin sıkı takipçisiyseniz başlıkta adı geçen etkinliği kesin duymuşsunuzdur. Bir programcının başlattığı Twitch Plays Pokemon akımı, onbinlerce oyuncuyu Red'in macerasına tek bir ekranda bağlamıştı. 50.000'den fazla oyuncunun aynı anda yönlendirdiği Twitch Plays Pokemon'da oyuncular, 8 rozeti de almayı başardı.
 
    Gelen haberlere göre internet alemine bir çok 'meme'i kazandıran Twitch Plays Pokemon'da yer alan 8 rozet, 13 günün sonrasında kazanıldı. 13 günde toplamda 30 milyondan fazla izlenen canlı yayında 10 milyondan fazla komut kullanıldı. Twitch Plays Pokemon kanalını toplamda 600.000 tekil ziyaretçi görüntüledi.
 
    Eğer durumdan geç haberdar olduysanız bu akıma katılmak için çok da geç değil. Zira şu anda bile 38 bin tekil oyuncu tarafından oynanan yayında amaç artık Elite Four mücadelesini tamamlamak.
 
    Kısaca anlatmak gerekirse Twitch Plays Pokemon'da kanalın chat bölümünü kullanarak oyunu oynuyorsunuz. Etkinliğin iki farklı modu var, Anarchy ve Democracy. Anarchy modunda chat ekranına yazdığınız her komut oyuna işlerken, Democracy modunda bu komutlar oylandıktan sonra karakter yönlendiriliyor. Canlı yayın linkine buradan ulaşabilirsiniz.