RE: Code Veronica'nın Yönetmeni Çiftçi Oldu

Alkan Adakaner


    Bildiğiniz gibi oyun geliştirme deyince ofislerde yoğun çalışmalar, PC başında geçen yıllar gelir akla. Ne de olsa oyun geliştirmek çocuk işi değil, ciddi emek verilmesi gereken bir şeydir. Eminiz bazı geliştiriciler bu atmosferden uzaklaşmak istiyorlardır. Ünlü bir Japon geliştirici bunu yapmış.
 
   Resident Evil serisinin en etkileyici oyunlarından biri olan Resident Evil Code: Veronica'nın yönetmeni, Vanquish ve God Hand gibi oyunların tasarımcısı olan Hiroki Kato oyun sektörünü bırakmış ve çiftçiliğe adım atmış. Bu gerçekten de ilginç bir karar.
 
    Kato'nun böyle bir karar aldığını ise Resident Evil serisinin yaratıcısı ve şu an The Evil Within adlı korku oyunu üzerinde çalışan Shinji Mikami'den öğreniyoruz. Mikami arkadaşlarıyla lokantada yemek yerken Hiroki Kato'nun çiftçi olma kararını bildiren e-postasını akıllı telefonunda görüyor. Daha sonra ise bunu diğer iş arkadaşlarına gösteriyor ve bu duruma hep birlikte gülüyorlar.
 
    Kato'nun bu kararı Vanquish'in ardından aldığı söyleniyor. Gerçekten de oyun sektörünü bırakıp çiftçi olma düşüncesi ilginç; hatta çılgınca bir karar diyebiliriz. Özellikle Resident Evil: Code Veronica gibi büyük bir oyunun yönetmeni olup bu kararı almak kolay olmasa gerek.