Rainbow Six Patriots'tan Endişe Verici Söylentiler

Samet Konuksal


    2011 senesinin ortalarında duyurulan Rainbow Six: Patriots, 'development hell' denen gelişim çıkmazının içine girmiş durumda. Geçtiğimiz aylarda yeniden geliştirilmeye başlanan Rainbow Six: Patriots için ismi açıklanmayan bir yapımcı konuştu. IGN'e röportaj veren yapımcı, Patriots'un yapımında yaşananları anlattı.
 
    Belirtilenlere göre oyunun yapımcı ekibi, ilk başta Assassin's Creed serisinin geliştirildiği Anvil Engine'i kullanmayı denedi. Fakat daha önce hiç FPS oyununda denenmeyen Anvil Engine'i kullanmak, vakit kaybından başka bir işe yaramadı. İsmi açıklanmayan yapımcının belirttiklerine göre ekibi bu motoru kullanmaya Ubisoft zorlamış. Bunun nedeni ise malum, gelişim masrafını azaltmak. Fakat sonucunda, kare/saniye oranı yerlerde sürünen bir prototip ortaya çıkmış.
 
    İsmi verilmeyen yapımcının tek söyledikleri bunlar değil. Aslında Rainbow Six: Patriots'un gelişim kısmı haricindeki her şeyi tamamlanmış. Hikaye ve bölüm tasarımları hazır hâlde bekliyor. Fakat yapım aşamasındaki büyük sorunlar oyunu erteletmeye devam ediyor. Yapımcının söylediklerine göre oyunu geliştiren 120 kişilik ana ekip, 2011'deki hâle göre tamamen değişmiş durumda. Ayrıca yeni Rainbow Six oyunu, şimdiye kadar en az 5 yönetmen değiştirmiş