Witcher 3 Gelliştiricileri Indie Firmasına Geçti

Samet Basri Taşlı


     The Witcher 3: Wild Hunt geliştiricilerinden Marek Ziemak ve Maciej Szczesnik, CD Projeckt RED firmasından ayrıldı. Yeni katıdıkları firma ise Indie oyunlar geliştiren 11 Bit Studios.
 
      Daha önce, Anormaly 2 ve Sleepwalker's Journey gibi başarılı oyunları piyasaya sunan 11 Bit Studios, şimdi yeni bir oyun üzerinde çalışıyor. Szczesnik henüz duyurulmamış olan yeni oyun ile ilgili "Oyunun bütün dizaynından ben sorumluyum ve oyun benim hayal gücüme göre şekil alacak."dedi. Ayrıca "Sıfırdan yeni bir dünya yaratmak çok heyecan verici. Karakterlerini ve kurallarını baştan yazıyorsun ve bunları yaparken elinde bomboş bir sayfa var. Fikirlerini bu kağıda geçirebilir ve hayat verebilirsin." açıklamasını yaptı.
 
     Ziemak ise "Uzun bir süredir indie-oyun sektörünü inceliyorum. Bu sektörün tazeliğini ve yaratcılığını seviyorum." diyerek heyecanını dile getirdi.
 
     Yeni oyun hakkında bir açıklamanın Mart ayında yapılacağı söyleniliyor. CD Projeckt Red firmasından ise, iki geliştiricinin ayrılmasının, bu yıl üçüncüsü çıkacak olan,  The Witcher serisine ne gibi etkileri olacağı ile ilgili bir açıklama gelmedi.