İddia: Shadow of Mordor Kodları AC2'den Alıntı!

Samet Konuksal


    Takipçilerimizin bildiği gibi geçtiğimiz saatlerde Shadow of Mordor'un ilk oynanış videosu yayınlandı. Bu videoda oynanış dinamikleri Assassin's Creed serisine öyle çok benziyordu ki, oyuna yabancı mecralarda 'Assassin's Creed V: Mordor' yakıştırmaları bile yapılmıştı. Bu durumla ilgili Assassin's Creed cephesinden ilginç bir iddia ortaya atıldı.
 
    Daha önce Assassin's Creed ve Assassin's Creed II'nin yapımında çalışan Charles Randall, şu sıralar bağımsız bir stüdyoda görev alıyor. Shadow of Mordor'un videosunu izleyen Randall, sesini Twitter'dan duyurmaya başladı. Randall'ın iddiasına göre Shadow of Mordor'daki bazı kodlar ve animasyonlar, Assassin's Creed 2'den araklanma.
 
    Charles Randall, Assassin's Creed serisinde çalıştığı her iki oyunun yapımında da dövüş dinamiklerinden sorumlu isim olmuştu. Şu an için kanıtlanmış bir şey yok. Tabii ki bu tip oyunlarda benzerlik ortaya çıkabilir. Ancak Randall işi biraz ciddiye götürüp, "Assassin's Creed II'ye ben iki senemi verdim. Yazdığım kodu, animasyonu tanırım." sözlerini söylüyor. 
 
Önümüzdeki günlerde ortalık bayağı karışacak gibi...