FIFA World Cup 2010'dan Yeni Bilgiler

Ersin Kılıç

 
 
     Oyunseverlere dünya kupası heyecanını yaşatacak olan FIFA World Cup 2010'dan yeni bilgiler yayınlandı.
 
     Her ne kadar ülkemizin yer almadığı bir Dünya Kupası ile karşılaşsakta iyi bir futbol organizasyonu izlemenin de keyfini önümüzdeki aylarda yaşayacağız. Maçlar bittiğinde ise aynı heyecanı ülkemizin de yer aldığı EA Sports imzalı FIFA World Cup 2010 ile yaşayacağız. EA Sport geçtiğimiz aylarda duyurusunu yaptığı FIFA World Cup 2010 için yeni bilgileri yayınladı.
 
     Oyunda daha önce elemelere katılan tüm takımların yani 199 takımında yer alacağı açıklanmıştı. Bu 199 takımdan birisini seçerek organizasyona ev sahipliği yapacak olan Güney Afrika'daki 10 lisanslı stadyumda maçlarımızı gerçekleştireceğiz.
 
     Seçtiğiniz takım ile online olarak birebir uyarlanmış bir Dünya Kupası organizasyonuna katılabileceksiniz. Kendi kazandığınız kişisel puanlar dışında aldığınız başarılar ile Milli Takımınıza da puan kazandıracak ve takımınızı sıralamalarda üst kısımlara taşıyabileceksiniz.
 
     Captain Your Country modunu ise FIFA serisinde yer alan Be a Pro moduna benzetebilirsiniz. Bu modda giriş yaptığınız takımınızda başarılı oldukça yükselecek, arkadaşlarınızla mücadele edip rekabete girecek ve en sonunda kaptanlık pazu bandını kolunuza geçirebileceksiniz. Bu moda üç arkadaşınızla birlikte girip yardımlaşarak takım oyununun gerekliliklerini yerine getirebileceksiniz.
 
     Coke Zero Story of Qualifying ve Story of Finals modlarıyla senaryo dahilinde geçecek 55 mücadelede geçmiş eleme turlarının heyecanını tekrar yaşayabileceksiniz. Ayrıca oyun çıktıktan sonra yapılacak olan yeni güncellemeler ile birlikte oyuna yeni senaryolarda eklenecek. Oyundaki penaltı sisteminde de ufak değişiklikler uygulanacak ve oyuncuya penaltı heyecanı hissi fazlasıyla verilecek.
 
 
      FIFA World Cup 2010, getirilecek bir çok özellikle birlikte yepyeni bir grafik şekliyle karşımıza çıkacak. Tam bir karnaval havası yaşatacak olan oyunda değişen hava şartları, konfeti yağmuru gibi özellikler atmosferi tetikleyen en büyük etkenler olacak.
 
     Sonuç olarak FIFA World Cup 2010 oldukça sağlam bir şekilde oyuncuların karşısına çıkacağa benziyor. Euro 2008'deki atmosferi düşünecek olur isek World Cup 2010'un da bizlere neler sunacağına dair ufak bir izlenim yakalamış olabiliriz. Her geçen gün çok daha iyi bir sunum ile karşımıza çıkan EA Sports'un Dünya Kupası heyecanını fazlasıyla yaşatacağından şüphemiz yok. Tek yaymamız gereken oyunun çıkış tarihini beklemek olacak.