Xbox One'ın 24 Saat Sınırlaması Geri mi Dönüyor?

Samet Konuksal


    Bildiğiniz gibi Xbox One, duyurulma sırasında sahip olduğu sınırlamalarla büyük tepki görmüştü. Gelen tepkilerin ardından bu sınırlamalar kaldırılmıştı. Oyunculara zorluk yaşatacak sınırlamalardan birisi de 24 saat kuralıydı. Bu kuralda oyuncuların her 24 saatte bir Xbox Live'a girmesi gerekiyordu. Xbox One'ın bu sınırlaması, bir turnuvada geri döndü.
 
    NYC Furby isimli bir Twitch.tv kanalında Killer Instinct turnuvası düzenlendi. Çok da büyük çaplı olmayan bu turnuvada Xbox One'ın 24 saat sınırlaması geri döndü. Aşağıdan da izleyebileceğiniz videoda Killer Instinct oynarken birden bire dashboarda dönülüyor ve oyunu yeniden açmaya çalışınca Xbox One oyuncuya, "Bu oyun gerçekten sizin mi? Eğer öyleyse diskinizi yerleştirin. Değilse Xbox Live'a girdiğinizden emin olun." sorusunu soruyor.
 
    Biraz yukarıda da dediğimiz gibi NYC Furby, Microsoft'tan özel Xbox One prototipi alabilecek kadar büyük isme sahip bir kanal değil. Yani turnuvanın sunucuları, bu sorunla kendi Xbox One'larında karşılaşmışlar. İşte video;