Trollere Dikkat: Xbox One'ınız Bozulabilir

Alkan Adakaner


     İnternette trollerden daha can sıkıcı bir şey yoktur. Kimi saçma sapan mesajlar atarak kitlelerin dikkatini çekmeye çalışır, kimileri ise insanları yanlış yönlendirir. Bunları da zevk! için yaparlar. Bunun zevk duyulacak bir yanı olmadığı için de "Troll" sıfatını hak ederler.
 
    Bu troller malesef bazı Xbox One sahiplerinin de başını yakabilir. İnternette yayılan bir yönerge, Xbox One'ınızda nasıl Xbox 360 oyunlarınızı oynayabileceğinizi gösteriyor. Aslında Xbox One'da Xbox 360 oyunlarını oynamak imkansız; çünkü konsolların mimarileri çok farklı. Zaten Microsoft'tan Major Nelson da bunun mümkün olmadığını söylüyor. Tabi bazı oyuncular malesef bunun farkında değiller.
 
     İnsanların Xbox One'ını bozmak amacıyla hazırlanan Xbox 360 oyunlarını oynama yönergesini yapanların konsolları sonsuz bir yeniden başlama sürecine giriyor. Böylece konsolunuz kullanılmaz hale geliyor.
 
    Aşağıda bu yönergeyi bulabilirsiniz. Tabi Xbox One'da Xbox 360 oyunlarını çalıştırmanız için gerekenler listesinin üstü buğulanmış. Sakın böyle hatalara düşmeyin, zaten piyasada zor bulunan konsolunuzdan olmayın diye bir uyarıda bulunuyoruz.