450 Sterlin Ödeyerek Sadece Xbox One Fotosu Aldı

Alkan Adakaner


 
     Sahtekarlıklar artık internet ortamında çok daha kolay yapılıyor. Ne de olsa insanlar yüzyüze iletişime geçmediklerinde ve kurallara belli noktalarda uygun davrandıklarında daha rahat (yüzleri kızarmadan) yalan söylüyorlar. Oyun dünyasında da bu tür sahtekarlıklar çok.
 
    Böyle ilginç bir sahtekarlık haberi de İngiltere'den geldi. Nottingham şehrinde Peter Clatworthy adlı bir genç 450 Sterlin ödeyerek ebay'den Xbox One Day One Edition aldı. Daha doğrusu aldığını sandı; çünkü kendisine sadece Xbox One'ın yukarıda gördüğünüz fotoğrafı geldi.

     Ebay'de daha önceki alışverişlerinde güvenilir görünen bir satıcının sözcükleri belli bir düzende kullanarak Xbox One yerine Xbox One'ın fotoğrafını satışa çıkardığı, 450 Sterlin'e böyle bir fotonun satılamayacağını düşünen, hatta para karşılığı bir böyle bir fotoğrafın satılamayacağını düşünen Clatworthy'nin de Xbox One diye bu fotoğrafı aldığı belirtiliyor.
 
    Tabi bu sahtekarlığın ardından Ebay ile iletişime geçen gencin parasının geri ödeneceği söyleniyor. Aman siz siz olun ülkemizde böyle sahtekarlıklara karşı dikkatli olun. Böyle sahtekarların ülkemizde de bolca bulunduğunu biliyoruz.