Ubisoft: Beyond Good & Evil Bir Hataydı

Talha Aynacı

 
   2003 yılında PS2, Xbox ve GameCube için çıkışını gerçekleştiren ve Rayman'in babası olarak da bilinen Michel Ancel yönetmenliğinde geliştirilmiş olan unutulmaz aksiyon/macera oyunu Beyond: Good & Evil aslında Ubisoft'a istenilen kazancı sağlamamış.
 
   GameIndustry International'a konuşan Child of Light'ın yönetmeni Patrick Plourde, projeye başlamadan önce patronlarının kendisinene Beyond: Good & Evil'ı hatırlatarak  kazanç sağlayacak bir yapım olması gerektiğini ve mümkünse önceden yapılmış olan hatalardan kaçınılmasını hatırlatmış.
 
   Zira Beyond Good & Evil her ne kadar dönemi için hem sanatsal hem de oynanış olarak sıradışı bir iş ortaya koysa da yapımı için harcanan tutar göz önüne alındığında satış rakamları tam bir hayal kırıklığı olmuş. Yani otoritelerden övgüler alan, oyuncular için unutulmaz yapımlar arasına giren oyun, Ubisoft için iş sektörü anlamında bir hataymış. Duyurusunun üzerinden uzun süre geçmiş olmasına rağmen halen yeni detaylarına kavuşamadığımız Beyond Good & Evil 2'yi ise heyecanla bekliyoruz.