Dünyadaki Pokémon Çılgınlığından Görüntüler

Samet Konuksal

   Grand Theft Auto V'in çıkışıyla birlikte rekorlar alt üst olsa da, Pokémon X/Y'nin geçtiğimiz günkü çıkışı da uzun kuyrukları beraberinde getirdi. Pokémon çılgınlığı, dünyanın dört bir yanını 6. jenerasyon oyunun çıkışıyla birlikte yeniden sardı.
 
 
    
    Yukarıdaki fotoğraflar oyunun Avustralya'daki çıkışından alınma. Belirtilenlere göre Avustralya'daki Pokemon X/Y'nin çıkışı, GTA V'in çıkışına oranla daha fazla talep aldı. Ülkenin önemli oyun perakendecilerinden EB Games, birçok şehirde Pokemon X/Y için gece açılışı yaptı.
 
 
   
    Yukarıdaki fotoğraflar ise Nintendo'nun memleketinden, Japonya'dan alınma. Resmi çıkışından önce bile ülkede 1.5 milyonluk ön sipariş alan Pokémon X/Y, Japonya'da çıktığı ilk gün çoğu mağazada tükendi. Famitsu'nun yayınladığı yukarıdaki fotoğraflar, ülkedeki bir oyun mağazasından sabah saat 9'da çekilmiş.
 
 
    Yukarıdaki fotoğraf da başka bir Asya ülkesi olan Singapur'dan. Pokemon X/Y'nin çıktığı ilk gün ülke genelinde tükendiği rapor ediliyor. Aşağıdaki görüntüler ise sırasıyla New York ve Toronto'dan;