Piston Oyun PC'si Önümüzdeki Ay Çıkıyor

Talha Aynacı

 
   Donanım üreticisi Xi3'ün daha önce SteamBox olduğu sanılan oyun odaklı PC donanımı Piston önümüzdeki ay, Kara Cuma döneminde satışa sunulacak.
 
   999$ fiyat etiketiyle satışa sunulacak olan Piston için üretici firma Xi3 "Oturma odalarımızdaki teknolojij devrimin ilk adımı." yorumunda bulundu. Ancak üretici firmanın kurucusu Jason Sullivan, donanım özelliklerini "henüz" açıklayamayacaklarını bildirirken beklentilerin üzzerinde ve çıtayı yükseltecek bir donanım açıklamasını yapmaktan da kaçınmadı:
 
"Piston daha küçük, hafif, gezegendeki oyun konsollarından çok daha güçlü ve oyunculukta sunduğu seçeneklerle çıtayı yükseltecek. Piston günümüz oyun sistemlerinin endüstriye yaklaşımından çok daha farklı ve bizi yarına götürecek."
 
   Xi3 başkanı son olarak firmanın beklenmedik bir şekilde sistem hafızasını yükselttiğini. Cihazın şu anda ek olarak SSD sabit disk sürücü alanı ve internal Micro SD kart alanı olduğunu ekledi.
 
   29 Kasım tarihinde piyasaya sürülecek olan ürünü ön sipariş edenler 15 Kasım tarihinde cihazlarına kavuşabilecekler. PlayStation 4 ve Xbox One gibi oyun konsollarıyla aynı dönemde raflarda yer edecek ürünün hem satış hem de teknik performansı merakla bekleniyor. Zira ürün, gelecek olan Steam Box'in bir provası niteliğinde.