İzmir'deki CS: Online Turnuvasına Polis Baskını!

Levent Polater

 
    Nexon'ın ülkemizde düzenlediği 60.000 TL ödüllü Counter Strike: Online turnuvası 4 farklı şehirde devam ederken geçtiğimiz günlerde İzmir'deki elemelerde beklenmedik olaylar yaşandı.
 
    Blue net adlı Internet cafede gerçekleşen İzmir elemeleri,  sakin ve olması gerektiği gibi ilerlerken bir anda yapılan polis baskını şokuyla sarsıldı. Baskın sebebinin kafenin iddia, at yarışı ve kumar gibi illegal oyunların ihbarı ile yapıldığı gerekçesiyle uygulandığı belirtilirken kaymakam konvoyunun kafe önünden geçmesinin de bu baskında pay sahibi olduğu söyleniyor.

    Baskın sebebiyle organizasyon tam 4 saat sekteye uğradı, yetkililer kafede oyun turnuvası yapıldığına polisleri kanıtlayamadı. Oyunu gözlemleyen polisler, yapımda cinsel ve şiddet içerik barındırdığını iddia etti ve alınan bilgilere göre "Alınan ihbara göre, kafe sahibi internet kafe de oyun oynatıyormuş" şeklinde mantıksız bir tutanak tutulduğu belirtildi. Olayın en ilginç yüzü belki de polislerin organizatörlere "Nerede örgütleniyorsunuz?" sorusu oldu.
 
    Türkiye'de oyun endüstrisi için güzel gelişmeler oluyor. Yayıncılar turnuvalar düzenliyor, oyuncu toplulukları oluşturuluyor, ancak her şeyin yasal çerçevede hazırlandığı bir mücadeleyi polis, mazeretsiz biçimde ülkemizde yarıda kesiyorsa, Türkiye'deki oyun tabanlı çalışmalarda hala bir takım sorunlar var demektir. Söz sizde...