Sony, PS4'e Sanal Gerçeklik Getirme Peşinde

Talha Aynacı


   EuroGamer tarafından yapılan habere göre Sony, PC'de bir hayli başarılı çıkaran sanal gerçeklik başlığı Oculus Rift'in bir benzerini PlayStation 4'e getirmeyi amaçlıyor. Son dönemde adını sıkça duyduğumuz Oculus Rift'e rakip olacak bir donanım üzerinde çalışan Sony'nin bu projesini 2014 yılında gösterilecek.

   EuroGamer'ın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre Sony'nin sanal gerçeklik kaskı çalışma prensipleriyle Oculus'u kendine örnek alacak. Hatta Sony bu cihazı ilk kez kendi şirketi içinde Evolution Studios'un PlayStation 4 için geliştirdiği yarış oyunu Drive Club'da kullanmış. Tahmin edebileceğiniz gibi oyuncuların kendilerini kokpitte hissedecek bir görüş açısı sağlanmış. Liverpool menşei yapımcı firmanın 2008 yılından bu yana 3D oyunlar üzerine yoğunlaşan çalışmaları mevcut. Ancak 2011 yılında  3D'den sorumlu şef Mick Hocking ve ekibi firmadan ayrılınca bu çalışmalar bir süre askıya alınmış.
 
   Gelen haberlere göre Sony'nin VR başlığı aslında Almanya'da düzenlenen Gamescom fuarında tanıtılacakmış ancak bundan son anda vazgeçilmiş. Sony'nin önemli isimlerinden Shuhei Yoshida ise bu konuya cevap vermekten şu an için şiddetle kaçınıyor.
 
   Oculus Rift'in başarılı performansı hiç kuşkusuz konsol sahibi firmaları da harekete geçirmiş durumda. Bakalım Oculus Rift'in başarısına benzer bir çalışma masa üstü konsollarda da boy gösterecek mi?