Far Cry 3 Yönetmeninden Yeni Oyun Geliyor

Samet Konuksal

    Far Cry 3'le birlikte geçtiğimiz seneye damgasını vuran Patrick Plourde, oyunun yönetmenliğini yapmıştı. Plourde, bugün Game Developers Conference ile birlikte yeni oyunundan biraz bahsetti.
 
    Henüz çok fazla detayı belli olmayan Child of Light isimli oyun, Far Cry 3 gibi bir yapım bekleyenleri fazla sevindirmeyecek gibi duruyor. Sanatsal ve 'kadınsı' bir oyun olacak olan Child of Light, şiddetten faydalanarak kolayca satmayı amaçlamayacak. Bunu sağlamak için 36 kişilik ekibe 12 tane kadın yapımcı yönlendirilmiş.
 
    Yakın dönemde resmi duyurusu yapılacak olan Child of Light, oynanış açısından Limbo ile Final Fantasy 6'nın karışımı olarak karşımıza çıkacak. Child of Light, side-scrolling denilen oynanış temeline oturtulsa da, JRPG tarzı sıra tabanlı bir yapıya bürünecek. 
 
    Plourde'nin yeni oyunu Child of Light, küçük bir proje olacak. İndirilebilir olarak sunulacak olan oyun, Free to Play olmayacak. Plourde, Child of Light'ı "Ubisoft'un en küçük çaplı projelerinden birisi." olarak tanımlıyor. Projeyle ilgili ilk konsept tasarımına aşağıdan bakabilirsiniz.