Yeni Hayatta Kalma-Korku MMO'su "Nether" Duyuruldu

Alkan Adakaner


     Chicago tabanlı Phosphor Games tarafından geliştirilen Nether, her server'da 64 oyuncunun bulunduğu DayZ benzeri yapısıyla dikkat çeken, ama aynı zamanda ondan çoğu noktada büyük farklılıkları olan MMO benzeri yapıya sahip bir hayatta kalma-korku oyunu.

     Chicago'nun Batı bölümünde geçen oyunda büyük bir felaketin insanların çoğunu yok etmesinden 10 yıl sonraki olaylar konu alınıyor. Bu şehirde çeşitli canavarlarla savaşmanın yanı sıra, çetelere karşı mücadele edip çeşitli işbirlikleri de geliştirebileceğiz.

     Oyuncular veya grupların çeşitli binaları ele geçirip temizledikten sonra burayı güvenli bir yere çevirip üs yapabilecekleri ve evdeymişçesine güvende hissedebileceklerini söyleyen yetkililer, geliştirici ekibin DayZ'nin hayranı olduğunu, ama kendi oyunları Nether'da oldukça farklı bir deneyim sunmayı planladıklarını söylüyor.

     Oyunun aşağıdaki videosunda da gördüğünüz gibi Nether'da zombiler yerine daha mutasyona uğramış farklı yaratıklar bulunuyor. Bu yaratıklar sese duyarlılar ve çok ses çıkardığınızda sizi fark edip saldırmaya başlıyorlar.
 
    Aşağıda oyunun henüz geliştirme aşamasına ait bir videosunu görebilirsiniz. Şu an için sadece PC'ye özel olarak hazırlanan oyunun çıkış tarihi ise belirsizliğini koruyor. Geliştirici ekip RPG öğeleri gibi yenilikleri oyuna eklemek için yoğun çalışıyormuş.