Square Enix: FF XV'te Kesintisiz Aksiyon Var

Alkan Adakaner


     Final Fantasy serisinin bugünkü durumu gerçekten de üzücü. Bir zamanlar RPG dünyasını sallayan bu seri şimdilerde oyuncular tarafından önemsenen bir seri olmaktan bile çıkmaya başladı. Square Enix ise oyuncularla karşı karşıya kalmaya devam edecek gibi görünüyor.
 
    Serinin yönetmeni koltuğundaki Tetsuya Nomura'nın açıklamaları çoğu FF hayranının hoşuna gitmeyecek gibi görünüyor; çünkü oyundaki RPG öğeleri olabildiğince azaltılacak. Nomura'nın açıklaması şu şekilde:
 
    "Aksiyon tabanlı bir Final Fantasy yaratmak istedik; çünkü bu defa hikaye ve oyunun kendisi arasında devingen bir his yaratmak istedik. Tabi ki oyuna FF serisinden çok sayıda element ekleyeceğiz, diğer türlü oyuna Final Fantasy XV adını koymanın anlamı olmazdı. Elbette, hala oyuna eski tarz FF hissini daha fazla vermemiz gerektiğini düşünüyoruz"
 
     Nomura son olarak amaçlarının asla durmayacak bir aksiyonu oyunu yerleştirmek olduğunu, eğer bunu başarabilirlerse bu hissin oyuncuların beğenisini kazanacağını düşünüyor. Bakalım çok sayıda hayal kırıklığından sonra bu tür bir aksiyon oyuncuların beğenisini kazanacak mı?