Pokemon X & Y'den Yeni Detaylar CoroCoro'dan

Talha Aynacı

 
   Nintendo 3DS'in yıl içerisindeki en büyük silahı Pokemon X & Y için CoroCoro dergisinden yepyeni detaylar gün yüzüne çıktı.
 
   Öncelikle efsane Pokemonlardan başlayalım. Pokemon X & Y'nin 2 efsanesinden Xerneas Peri Tipi, Yvelta ise Karanlık/Uçan Tip olarak belirtilmiş. Xerneas'ın saldırıları arasında Fairy Auroa isimi bir hareket yer alıyor ve bu sayede Peri Tipi atakların güçlenmesini sağlıyor. Benzer şekilde Yvelta da Dark Aura isimli harekete sahip. Ayrıca Xerneas, Geo Control; Yvelta ise Death Wing isimli özel saldırı hareketine sahip.
 
   Clauncher ve Peroppafu, Pokemon X'e özelken Pokemon Y kanadında Skrelp ve Shushup'u oyuna özel Pokemonlar olarak görüyoruz. CoroCoro'nun ortaya çıkardığı 5 yeni Pokemon ise şöyle:
 
Goronda: Pacham'ın gelişmişi. Dövüş/Karanlık Tip. Iron Fist ve Hammer Arm hareketlerine hakim.
 
Maika: Karanlık/Psişik Tipi.  Turn Over isimli hareketiyle durum değişikliklerine engel oluyor. Evrilmiş hali ise Karamanero ve Hypnosis hareketine kavuşuyor.
 
Shushup: Peri Tipi, pembe bir kuş. Healer ve AromaTherapy yeteneklerine sahip. Yukarıda belirttiğimiz gibi Pokemon Y'ye özel.
 
Peroppafu: Pokemon X sürümüne özel, Peri Tipi. Düşmanın sizi uyutmasına karşı Sweet Veil hareketine ve yepyeni bir hareket olan Drain Kiss'e sahip.
 
   Pokemon X & Y'de karşımıza çıkacak şeytani grubun adı ise Team Flare. Tek amaçları ise para kazanmak.
 
CoroCoro dergisinde yayınlanan görüntülerin taramalarına buradan ulaşabilirsiniz.