Yine Bir Half Life 3 Macerası

Gökhan Yılmaz

     PC Gamer dergisinin yeni Valve oyunu ile yapmış olduğu duyuru ve Steam kullanıcı desteği Twitter adresinden Korece mesajların gelmesi, Half Life 2'ye devasa güncellemelerin gelmesi derken yine Half Life hayranları için heyecanlı olaylar meydana geldi.
 
 
     Öncelikle güncellemeye değinelim. Half Life 2'ye gelen güncellemenin içerisinde Korece başta olmak üzere yeni desteklenen dillerin paketleri bulunuyormuş. Steam Support'tan atılan mesajda güncellemede sorun olduğu ve beklenmedik sonuçlarla karşılaşabileceğiniz yazıldı (Korece). Tabii bu da oyunculara gönderilen gizli bir mesaj gibi algılandı (Prepare for unexpected results).
 
 
     PC Gamer'ın yeni sayısı için yapmış olduğu dergi reklamında ise neredeyse tam sayfa Valve katlarına yer verilmiş. Asansör butonları şeklinde hazırlanan sayfada ayrı katlara ayrı oyunlar ve işler verilmişken 13. kata Half Life 3 eklenmiş. Üstünün karalanmış olması ve başka bir oyunun yazılmış olması da saklanmaya çalışılmış gibi algılanarak yine yaygaranın kopmasına neden oldu. Ayrıca hemen bazı söylentiler ortaya çıkmak için gecikmedi. Kat numaraları aslında o işlerin çıkış yılları denerek Steam 2003'te, TF2 2006'da, Portal 2 2011'de ve Half Life 3 13. katta ise bu yıl çıkacak diyenler oldu. Hatta normalde binaların 13. katının yapılmadığını bu nedenle gönderme olsun diye o kata Half Life 3 konduğunu söyleyenler çıksa da artık çok geçti çünkü insanlar gazı almıştı bir kere.
 
 
     Neyse ki sonradan tasarımı yapan kişinin Twitter duyurusu ortaya çıktı ve bu sayfanın Half Life 3 ile ilgili bir şaka olduğundan bahsetti. Elbette insanların bu kadar şüpheci olmasının nedenlerinden biri de Valve'in daha önce pek çok kez yapmış olduğu ARG oyunları. Bu arada PC Gamer'ın kapağını süsleyen Valve oyunu ise Dota 2 oldu. Böylece bir Half Life 3 macerasının daha sonuna geldik...