Microsoft Geliştiricilere Yalan mı Söyletiyor?

Alkan Adakaner


    Bildiğiniz gibi Neogaf'ta oldukça ciddi bilgiler ortaya çıkabiliyor. Şimdi de Microsoft ile ilgili çok ciddi bir bilgi, daha doğrusu suçlama ortaya çıktı. Daha önce oldukça güvenilir bilgiler veren "crazy buttocks on a train" adlı kullanıcı Microsoft hakkında şu iddiaları ortaya attı.
 
* Microsoft, 3. parti geliştiricilere oyunlarını Playstation 4 için de hazırladıklarından bahsetmemeli için rüşvet veriyor. Her ne kadar oyunların PS4 sürümleri hazırlansa da şu aşamada bazı geliştiriciler bu oyunlardan bahsetmiyorlar. Böylece ön-alımlarda Xbox One'ın Playstation 4'ü geçmesi hedefleniyor olabilir.
 
* DRM sistemi düşündüğümüzden çok daha kötü bir şekilde bizi etkileyecekmiş. Xbox One'daki cloud (bulut) sisteminin ise gücünün çok abartıldığını ve bunun sadece DRM'i meşrulaştırmak için kullanıldığı belirtiliyor.
 
* 2. el konularında perakende satış noktalarının desteklenmesi ise düşünülmüyormuş. Geçen hafta yapılan açıklamalar sadece oyuncuların bu konuda sessiz kalmasını sağlamak içinmiş.
 
* Mirror's Edge 2'nin de Xbox One konferansında olacağını söyleyen aynı kişi, Dead Rising 3 ve özel DLC'lerin de yine Xbox One için çıkacağını belirtiyor.
 
* Bu arada Sony'nin DRM politikası hakkında ağzının çok sıkı olduğunu da belirten aynı kişi, bu konu hakkında herhangi bir bilgisinin olmadığını belirtiyor.
 
    Son olarak ise Microsoft'un online oyunları oynamak için yine ücret alacağı, Sony'nin bu konuda henüz bir açıklama yapmadığı aynı kişi tarafından belirtilmiş. Umarım bu söylentiler doğru değildir; çünkü özellikle DRM sistemi ne kadar kötü olursa, oyunculuk o kadar zarar görecektir.