"Sony, PS4'te 60 FPS ve 1080P İçin Çabalıyor"

Alkan Adakaner

Playstation 4 şu an için daha fazla sempati topladı gibi görünüyor


     Playstation 4 ve Xbox One duyurularının ardından iki konsolun kıyaslaması oyuncular arasında sık sık yapılıyor. Tabi oyun geliştiricileri de boş durur mu? Oddworld oyunlarından tanıdığımız Just Add Water'dan da bu konuda bir açıklama geldi. Stüdyonun en yetkili ismi Stewart Gilray'in açıklaması şu şekilde:
 
     "Playstation 4'te biraz daha düzgün framerate (saniye/kare oranı) ile karşılaşabiliriz. Şu an Sony ile çalışıyoruz ve 1080p görsellerde 60 framerate oranını yakalamak için etkin olarak çabalıyorlar. Xbox One'da grafiklerin biraz daha (çok fazla değil) düşük kalitede olacağını anlayabilirsiniz. Veya 1080p'de 30 framerate oranını görebilirsiniz. Bu oyunun büyüklüğüne bağlı. Eğer Playstation 4'ün donanımını zorlarsanız, Xbox One sürümünde bazı ince ayarlar yapmak zorunda kalabilirsiniz. Buna karşın oyununuzu Xbox One'da 60 framerate oranında çalışacak şekilde ayarlarsanız, Playstation 4'te de 60 framerate oranını yakalarsınız."
 
    Anlaşılan geliştiriciler de Playstation 4'ün daha güçlü bir cihaz olduğunu düşünüyorlar, buna karşın arada çok büyük grafik farklarının olmasını ise beklemiyorlar.